Tuesday, February 9, 2010

abang awie badan tough !!!

serius!
gua dah lama tak berkaraoke. mungkin sebab dah lupa jalan pergi sana. atau gua tak cukup korum nak pergi sana. atau suara gua memang sumbang sampai kawan-kawan gua pun tak mahu mengajak lagi pergi sana.

itu, biar kawan-kawan rapat gua saja yang tahu kenapa gua tak pergi berkaraoke lagi.

bosan juga. dan-dan gua sudah jadi semakin perahsia sekarang.


*****


dulu,

kalau gua nak berkaraoke. gua akan select lagu high pitch. betul. gua suka yang high pitch. walaupun pitching gua selalu lari jauh-jauh ke laut.

disebabkan perangai gua yang macam haram sekali sekala ni, gua pernah sekali testing berkaroke atas pentas menyanyi depan public. itu pun gua nak berebut menyanyi dengan adik gua untuk perform dinner family day abah gua itu hari. ada pertandingan berkaraoke katanya. mungkin sebab gua sedar diri, suara gua sumbang aje selalu, nak-nak kalau bawak lagu dangdut. gua terus tarik diri jam-jam itu juga. abah gua kalau dengar gua menyanyi agaknya mahu tak mahu mengaku gua ni darah daging dia agaknya. nasib baik adik gua dapat tempat kedua itu hari. taklah malu mak abah gua kali itu. tengok, bukan main semangat adik gua berkaraoke itu hari walaupun dah ada anak sorang.





gua godek-godek gua punya simpanan dulu-dulu. gua ade video gua tengah menyanyi. lagu feveret gua. tiap-tiap kali berkaroeke gua mesti pilih lagu tersebut. gua pun tak tahu apa pasal. padahal gua tak suka pun abang awie yang tough tu. menyemak mata gua aje pun kalau gua terpandang body dia. kadang-kadang gua segan sendiri tengok body abang awie tersebut. gua pun tak tahu kenapa.



kali ini,
gua persembahkan video paling rare untuk kau orang semua buat santapan pagi ini.
FOC lagi.

video


Thursday, February 4, 2010

obsesi





Hujan - Obsessi

Tak sabar ku tunggu hujung minggu
Ku saksikan kugiran kegemaranku
Melodi indah yang selalu ku tunggu
Ku saksikan kugiran kegemaranku

Obsesi obsesi!

Ku jenguk irama angkasa raya
Warna-warni pelbagai gaya
Di lantai dansa inilah oh tempatku
Ku saksikan kugiran kegemaranku

Obsesi obsesi!

Orang muda
Tak ada yang dapat di duga
Orang muda
Masa depan di tangan mereka
Tak selamanya muda
Tak selamanya muda
Akan mati juga

Obsesi obsesi!

Orang muda
Tak ada yang dapat di duga
Orang muda
Masa depan di tangan mereka
Tak selamanya muda
Tak selamanya muda
Akan mati juga



p/s : maafkan gua penunggu blog semua.