Thursday, November 29, 2007

apsal la ari ni!

pusing, kusut, ngantuk, sakit kepala, hidung berair, mata berair, takde selera, sengal, tension...

********

rasa nak balik kampung, g klinik, amik ubat mintak mc. x tentu arah jek ari ni. ape org ckp, semue tak masuk pun dlm kepala. cam sia2 jek ape org ckp kat aku ari ni.

aku teringat dialogue kengkwn aku td:-

jane : ain anak manja, asik nak balik kmpg jek

pais : ko amik g**** ke? (nak buat lawak x kna tempat)

din : g la amik mc, kije smpi bile pun tak abis..

ilya : ko ade amik2 ape2 medication ke?

sue : nak tgk wayang tak malam ni, pkul 9.20

fitri : aku meeting tadi, zasss

c'an : bz

arfa : kena posing lebih skit..

********

nak dikatakan aku nervous time nak peksa, sekejap jek plak aku nervous. time sok nye nak peksa ngan time tgh berjuang mengautakan yg bukan2 dlm paper aku tu. lpas tu aku relax..

********

aku piki aku nak mandi laut sok, bg release tension. lapang skit hati ngan otak aku. tp nak g sok, ade ke org kat laut tu nanti, aku layan sesorg, kang kna papehal, org tak tau plak. uish..

********


tgk je la sok aku camne.. aku pun tak tau sok aku camne..



Wednesday, November 28, 2007

kelebihan & kekurangan

soalan?

  1. adakah org hensem/cun jek boleh dpt awex/balak yang sesuai dengannye?
  2. mana lagi penting, bile hati atau fikiran yang menguasai?
  3. betul ke kamu rase orang yang ade awex/balak tu hidup die complete?
  4. adakah fakta atau auta cemburu buta tu tandanya sayang?
  5. apakah tanda antara kasih, sayang dan cinta?

Tuesday, November 27, 2007

makna persahabatan aku..


- korang tak peduli dengan kritikan kawan2 korang!

- korang tak penah amik hati dengan kutukan kawan2 ko!

- korang tau mcm mane nak berkawan, tak kire la kalo kawan2 ko tu jenis memilih

- korang tau mcm mane nak bahagikan masa antara kawan2 dan awek2/balak2

- korang akan kongsi segala masalah dengan kawan2 ko

- korang sayang2 kawan2 tak kire die dlm keadaan camne pun nanti

- korang takkan makan dalam kawan2 korang

- korang tak akan malu2 ngan kawan2 sendiri

another one..

* sharing is caring..

aku bersedia jadik kawan2 korang kalo korang anggap aku kawan korang!.

Friday, November 23, 2007

semua pasal MINYAK!

jangkaan 2008

* harga minyak naik lagi.

kite org biase hanye ade option:-
  1. gi kije kayuh beskal dr subuh sampai pukul 9 - boleh reshape badan awak2 semue
  2. convert pade NGV - tiap2 minggu gi terengganu sbb minyak murah
  3. tak yah pakai kreta - naik bas ulang alik baru 2 hinggit pakai rapid kl
  4. jalan kaki - sihat tubuh badan ( sakit pakej pun gerenti takde)
  5. tak yah kluar rumah - kemas rumah lagi elok

bese kalo harga minyak naik, semue bende akan naik. sebab semue memerlukan minyak untuk bergerak. contohnye-

  • barang dapur naik harge cam tepung, gula - lori nak g hantar barang2 ni pun naik minyak
  • tender naik harga - sbb semue supplier naik lemak
  • tambang bas naik harga - dah semue rebut2 nak naik harga
  • tol naik harge - sbb pakcik sammy mmg tak bleh tgk org lain pijak kepale die
  • duit hantaran naik harga - sbb semue2 naik harga

tapi satu jek tak naik harga..

- duit belanja nak bagi pade mak bapak kite tak naik2

Wednesday, November 21, 2007

bergasak

video

aku dah lame tak bergaduh. layan gak tgk video ni. depan org gamai dieorg bleh bergasak! tak segan langsung rupenye perempuan cantik2 ni. patut nye time hari raya ngan deepavali ni patut maaf2an. sian mamat cina yg nak tolong leraikan. tak patut btul minah2 ni.. tapi hati tgh marah, gasak je le ek?

* wanita melayu dlm video clip ni bukan aku!

Friday, November 16, 2007

aku tak tau nak letak ape?

sambil dengo hot fm lagu untukmu dr group meet uncle hussin yg sebenonye lom tahap pakcik, tapi ntah die cilok name tu. mgkin idola dieorg kot. mgkin pakcik husin tu yg menjadi founder group tersebut. abaikan je le.. sejarah lame dah aku lupakan.


**********


aku baru dpt gambo dr member aku. gmbr aku tgh bemesra ngan ulor sawa (kecik lg, lom baligh). kat kedai haiwan kat danau kota. kalo dr main entrance uptown tu, amik lorong kanan, lpas tu belok kiri, amik kanan, (ntah betul ke tak direction ni aku tak tau) dekat ngan kedai ade parang, keris etc. sebelah kedai tu ade jual brooch2 utk kaum wanita. blakang 2 kdai tu, ade le kdai haiwan tu. tu kalo korg nak g sane le.. kalo tak mo, tak yah g. aku tak pakse sape2 pun. aku pegang ulor tu time pkul 1.30am kot. malam tu aku tak pakai jam, aku tgk langit jek mase tu. aku agak2.. ntah btul ke tak, lantak le, bende dah lpas. member aku cabor aku pegang ulor tu, padehal aku mmg suke bende2 mcm ni. cume saye tak suke tom & jerry jek. time die cabor tu aku buat tak reti jek, sambil kengkawan aku yg perempuan2 dok tgk brooch, malas nak join, tak best pun. asik2 beli bende tu. yang seronoknye, abg2 kat situ ingat aku takut spesis2 haiwan2 tu, dengan gaghnye, aku amik ulor belitkan jek leher aku. semue diam jek. kire jadik tumpuan org gak le time pagi2 buta tu.tu lom buat aksi cium ulor lagi. aku ngan selambe lpas pegang ulor tu, bg je kat abg tuanpunye kdai, sbb kalo nak bwk balik, tak bleh.. melompat housemate aku plak. lagi satu, mahal skit ulor tu. kalo spesis albino aku nak! lpas jln2 kat situ, aku balik bersama kwn2 aku. nak carik char keow teow danau kota (ilya ckp ade le). tak jumpe2. malas aku. balik ar umah. tp mlm tu aku naik gak PD. pkul 4 pagi sampai. tp aku tido jek. aktif nau aku aritu. pilot aku bwk jek.

# aku sambung nanti2 le. lupe nak citer ape lg.






Thursday, November 15, 2007

'07 nov

w3/nov/07

  1. dateline perlu dikejar ----> hujung minggu ni.
  2. headache, stomachache, blur
  3. project (final sem) = presentation
  4. minggu ni lom abis lagi __

w2/nov/07

  1. genting 5 org bersama --- 8am-10pm + lepak kl 11pm-2am
  2. balik lambat, confuse = x tau apsal?
  3. timbunan kertas
  4. family pic - baru amik kat kedai
  5. atas jalan

w1/nov/07

  1. wayang - vampire 30 hari xde matahari
  2. main2, tido cepat
  3. so bored

screenshot desktop ambo!

setelah di tagged oleh en. pais, inilah screenshot desktop aku.. BESE jek.. tak cantik mcm desktop ade sorg member aku tu.. laptop kaler pink le katekan.. jambu btul. :p


Wednesday, November 14, 2007

fevret

-lagu untukmu-


Tiada bintang
Dapat menerangkan hati yang telah dicelah
Bagaiku lumpuh tak mampu berdiri
Aku tetap begini
Takkan berubah kerna aku tetap aku
Dan lalu rindumu bukanlah aku
*
Guna hati, akal dan fikiranmu
Berbeza
Kau dan juga aku
Dua hati yang tak mungkin bersatu
Apakah aku
Hanya boneka yang sering engkau mainkan
Yang dikawal oleh jari-jarimu
Ku punya hati dan perasaan
Pernahkah engkau fikirkan
Cukup cukuplah oh cukuplah

(ulang *)
Tak faham tak tahan
Sabarku tak tertahan
Melayan sikapmu perawan
Berbeza-berbeza
Kau dan aku berbeza
Kita memang tak serupa
Bebaskan bebaskan
Ku ingin dilepaskan
Kita tidak sehaluan
Cukuplah sudahlah
Sampai di sini saja
Hubungan kita berdua

Hoa…hoa….hoa…..
*ulang
p/s : lagu ni sebenonye takde kna mengena ngan diri aku skang.. aku just nak korg nyanyi siap ngan lirik yg betul.. tu je.. ;)

NTMT+TS

satu ketika dulu, kami tidak pernah ngam.. sehinggalah keadaan smkas yg menyatukan kami.. anak2 ntmtts yg mcm kaler pelangi..

gambo ni, aku baru rembat dr fs si bun a.k.a najib.. die ilustrate pakai ape ntah.. lupe plak padehal die mention dah baru jap td.. ntmt + ts = NT majlis tertinggi + teen spirit. aku pun lupe sejarah bdk2 lelaki ni camne, tak silap aku mase form 3 dah start berleluase ler ntmt ni termasuk le ts.. dr form dah start, tp junior le katekan.. jgn tunjuk belang.

nak dikatakan skang, kami yg tinggal di kl ni, mmg dok slalu berjumpa, tak kira waktu. sbb kesesuaian kami kot.. mcm2 perangai.. lebih2 lg aku..

* kalo nak lepak, ajak le aku.. time weekend susah skit ler kengkawan.. tggu hujung thn ni.. yea!!

Tuesday, November 13, 2007

wasathiah

part I

bile mengklafikasikan diri sendiri, saya percaya setiap perbuatan mesti ada balasannya. ini bukan doa, tetapi lumrah alam. mungkin benar saya seorang yang amat lazer mulutnye. jarang sekali berkata sopan. dan sesekali teman2 saya memulangkan paku buah keras kepada saya. mungkin tidak tahan dengan keterlepasan ckp utk orang lain juga dan diri sendiri. padan muka saye juga.

--------------------

part II

bile saye keseorangan, saye teramat sunyi. tapi saye tidak mahu teman cinta buat ketika ini. bukan kerana benci, tapi saye rase tidak amat selesa bile bicara pasal cinta. saye rase cinta boleh di pupuk selepas telah di nikahkan. sebab kadang2 nasib seseorg amat berbeza takdirnya. bila bersama teman2, saye perlukan hiburan. juga untuk menghiburkan diri sendiri selepas saye dengan ketidaksengajaan juga telah menghiburkan rakan2 yg lain.

--------------------

part III

saya amat sayangkan keluarga. kalut bile bercerita pasal kasih sayang. mungkin gen abah saya mengalir dlm setiap urat nadi saya. sifat keterbukaan ibu saya membuatkan saye terkadang saya amat menyayangi semuenye. walaupun di bibir dilemparkan benci, jauh sekali di sudut hati. penerimaan keluarga saya tidak sama seperti keluarga yang lain. mungkin sifat kami serupa walaupun kadang2 berlainan cerita.

--------------------

* monolog hampir kesekian kali. saya hampir tidak pasti.

sifat perempuan melalui unsur

~ WANITA TANAH ~

Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
*seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal.
*Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
*Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan siksp berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
*Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
*Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.
*Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.

~WANITA API~

Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
*Dilahirkan sebagai pemimpin
*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
*Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
*Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
*Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.
*Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar.
*Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
*Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

~ WANITA ANGIN ~

Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini(22 Mei-21 Jun), Libra(24 September-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).
*Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.
*Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai.
*Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.
*Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.
*Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi.
*Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.
*Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.

~ WANITA AIR ~

Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer(22 Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).
*Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
*Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.
*Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
*Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.

~ NASIHAT UNTUK WANITA ~

*Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.
*Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.
*Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.
*Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.
*Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa. Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terhulur. Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.
*Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.
*Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia. Kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.
*Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajahnya. Tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan. Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.


p/s : setiap jiwa, penuh dengan kebahagian dan kesengsaraan. luhur la dengan sikap sendiri.

Tuesday, November 6, 2007

mimpi malam hari..

bile bukak mata pagi td, aku cam tersedar dr mimpi. aku gase marah sgt.. tak tau le apsal.. pms takkannye sbb baru lpas aritu.. kmgkinan jadual setiap minggu yg sgt pack terasa penat plak.. huuh.. aku sendiri carik prblem.. main topic, AKU DI GIGIT ULAR. org tua kate, kalo kna patuk ular, ade le sok sape2 nak dtg jumpe parent kite. ni kna gigit kat jari. aku call mak bgtau kisah mimpi aku. mak aku ckp, takde plak sape2 dtg or tanye2.. hehheh.. dlm hati kecut gak aku.. dlm mase mimpi aku tu, siap aku bergasak dgn ular tu.. konon2 aku selamatkan mak aku, last2 kna belit balik then ular tu gigit plak kat jari aku.. lupe nak tgk jari mane? tp yg pelik nye, takde darah2.. huhuh.. lpas tu, aku terbgn plak.. abis mcm tu jek mimpi aku..

Thursday, November 1, 2007

kupu-kupu




sy tersgt ler penat hari ni.. kenapa? mungkin mental, fizikal saya tak terurus secara sistematik.. hanya lambakan semata-mata.. mgkin rohani sy juga mengalami gangguan.. tp sy blum bloh di ishtiharkan sebagai org sakit jiwa.. heheh.. sy rase dengan hilai tawa saya serta sy menganggap semua perkara yg menjadi masalah, sy slalu ambil remeh masalah dengan berfikir secara positif.. setiap org berlainan.. begitu juga saye.. kdg2 saya tidak risaukan diri saye.. tp org ramai yg selalu risaukan saya, seperti ibu bapa sy, rakan2 sy dan begitu juga org yg tidak mengenali sy. KENAPA? hidup saye tersgt complicated sekarang.. tapi bukan pasal cinta.. cinta akan dtg dengan sendiri.. BETULkan? saya percaya pada takdir. selalu saya terfikir2 pada masa akan datang.. bukan masa sekarang.. mungkin saya semakin dewasa. tapi kawan2 sekampung saya menggelarkan saya SUPERWOMAN.. kelakarkan? saya harap, saya dapat gapai semua benda dalam suatu masa.. semoga awan mendung akan berarak.. itu la doa dan harapan saya.